Interview investeren in vastgoed: onze visie gebracht samen met Financus.be

Recent werden we gevraagd door Financus om een interview te geven over investeren in vastgoed. Door middel van dat portaal, krijgen private vastgoedinvesteerders alle nodige informatie om een interessante investering te kunnen doen. Het investeren in vastgoed, het verhuren van de aangekochte woning en de rol van de vastgoedmakelaar hierin komen aan bod tijdens het interview.

De rol van de vastgoedmakelaar bij het investeren in vastgoed

Als u vastgoed wil  aankopen als investering, is het volgens ons nuttig een beroep te doen op een vastgoedmakelaar. Wij zijn het gewoon om op een assertieve, maar niet agressieve manier te onderhandelen om voor beide partijen de beste prijs te bekomen. Daarnaast kunnen we onze klanten ook ondersteunen door middel van onze bouwtechnische en juridische kennis, waarmee niet iedereen noodzakelijk vertrouwd is.

Dit komt ook door de professionalisering van de vastgoedsector. Ook vraagt de overheid vraagt steeds meer documentatie en attesten over de te verkopen panden (zoals het asbestattest). Hoewel dit belangrijk is, is het ook wel handig dat de vastgoedmakelaar voor deze administratieve beslommeringen kan instaan.

De vastgoedmakelaar kan u tevens helpen bij het berekenen van het te besteden woonkrediet. We gebruiken hierbij een simpele, maar accurate formule. Dit is één derde van het gezamenlijke netto inkomen van de volwassenen opgeteld met 75% van de verwachte te ontvangen jaarlijkse huurinkomsten.

Verhuren van woningen

Investeerders willen na het aankopen van de woning deze gemakkelijk kunnen verhuren. Daarom raden we voor de particuliere investeerders aan om uit te kijken naar een nieuwbouwhuis met drie à vier slaapkamers, een goede energiescore en een kleine tuin. Zoals steeds in vastgoed, is de locatie misschien wel het belangrijkste. Een goede bereikbaarheid van grote steden is daarom een must. Professionele investeerders, aan de ander kant, opteren vaak voor bestaande woningen die ze op een voordelige manier kunnen renoveren.

Door de zeer lage spaarrente, kan een investering in vastgoed een interessante zet zijn. U kan u hierbij laten bijstaan door een vastgoedmakelaar om te profiteren van de hierboven vermelde voordelen.